11.11.2016Private studio in Berlin

A private studio, recently completed, is the subject of an extensive feature in this month’s Domus magazine. The two-storey former boathouse, which served as winter storage for the boats of the German lifeguard service, was given a new external cladding of glass and green timber elements. By placing this new façade in front of the former exterior walls, the original concrete remains visible while a dialogue is created between inside and outside, old and new. While the main characteristics of the original building, with its solid appearance remains preserved, the lighter skin lends the building a new openness. Generous floor-to-ceiling windows allow daylight to permeate the exhibition spaces and offer spectacular views over the lake.


Image © Ute Zscharnt for David Chipperfield Architects