28.04.2016Green light for Nobel Center in Stockholm

At the beginning of this week, Stockholm City Council approved the detailed local plan for the Nobel Center designed by David Chipperfield Architects Berlin. Lars Heikensten, Executive Director of the Nobel Foundation, described the result as a 'resounding yes from political leaders in Stockholm'. 

 

The new building on the Blasieholmen peninsula will be the home of the Nobel Prize in the centre of Stockholm. It will build its activities around the annual celebration of the Nobel Prize ceremony for science, literature and economics. It will also provide space for exhibitions, school programmes, scientific meetings and lectures as well as hospitality. All activities will be open to the public, aiming to encourage discovery, creativity and new thinking, while creating a place of social, scientific and cultural interaction and making the exceptional heritage of Nobel both visible and accessible to all. Construction is due to start in 2017.

 

Image © David Chipperfield Architects